Onze middeleeuwse Celzusterenkamer vormde het passend decor voor een bijzonder evenement op 4 maart jl. Onder de vermaarde enthousiaste leiding van Henk Thiadens (“De meest muzikale Amersfoortse huisarts” aldus onze Collegevoorzitter Wim Opstelten) genoot een gezelschap van 40 oudgedienden van goede herinneringen. Herinneringen aan enkele jaren collectief zanggenot, toen de kelen nog niet schor en oververmoeid waren.

Thiadens had “voor de zoveelste keer” zijn huis opgeruimd en hervond daarbij een jarenlange productie teksten en muziek gebundeld onder de naam “Amersfoortse Cantates”. Met veel hulp van anderen ligt nu het verzamelde werk vast in een schitterend boek met alle teksten en muziek op CD’s vanaf de start in 1985 (de Kei Cantate voor het KNMG-congres) tot en met 1993 (de Pieter en Poth Cantate).

Onder applaus van de reüniërende zangers, solisten, musici en dirigent kregen enkele coryfeeën extra aandacht en het begeerde boek. Gastheer en huisarts Wim Opstelten dankte namens De Armen de Poth de organisatoren en sprake stilletjes de hoop uit dat veel aanwezigen ook eens met hun jubileum, diner of muzikale uitvoering de Rochuskapel of Celzusterenzaal van onze historische liefdadigheidsinstelling zouden komen bevolken.