Een ruimte huren

Geef uw huwelijk, diner of vergadering extra glans in een prachtige historische omgeving.

Trouwen, vergaderen, lunchen, borrelen of dineren in een historische omgeving

Wij stellen graag delen van ons hofje beschikbaar in ruil voor een donatie aan de stichting. Daarmee draagt u bij aan de instandhouding van het monumentale complex en de huisvesting van minderbedeelde oudere Amersfoorters.

De donatie ligt tussen de €100 – €500 per dagdeel en is afhankelijk van het doel en bewerkelijkheid van de bijeenkomst. Binnenvader Jaap Bodd (033 – 4721419) overlegt graag met u over uw wensen en onze mogelijkheden.

De ruimten zijn beperkt toegankelijk voor mindervaliden en alleen beschikbaar op weekdagen en zaterdagen. Er is geen vaste cateraar: u kunt zelf kiezen hoe en door wie u wilt worden gevoed en gelaafd. Wij kunnen u zelf helpen met koffie, thee, fris en versnaperingen.

Trouwen in de 16-de eeuwse kapel

Jaarlijks is de intieme 16e- -eeuwse Rochuskapel voor zo’n 20 bruidsparen het sfeervolle decor. De kapel heeft een podium, een vestibule en biedt ruimte aan maximaal 50 bezoekers.

Vaak wordt daarna het glas geheven en een hapje gegeten in de tuin of in het oudste gedeelte van het Hoofdgebouw van waar de verpleegsters van pestlijders werden verzorgd: de sfeervolle Celzusterenkamer.

Uw lunch of diner

In het Hoofdgebouw is de middeleeuwse Celzusterenkamer uitermate geschikt voor een besloten lunch of diner tot 50 personen. Variërend van een formeel gedekt diner bij kaarslicht tot een lichtvoetig lunchbuffet: binnenvader Jaap Bodd helpt u graag aan ideeën en bespreekt uw maatwerkwensen.

De aangrenzende Uitdeelkamer en Bakkerij bieden extra mogelijkheden voor een voorafgaande borrel of wat verpozing tussendoor.

Samen brood bakken: een uniek feestje

In de oude Poth-bakkerij is onlangs de historische broodoven hersteld. Nu kunnen we groepen ontvangen die iets bijzonders willen doen: samen brood kneden, bakken en eten. Bijvoorbeeld met een kop soep of lunch. Begeleid door een bakker, een stoker en desgewenst een kunstenaar wordt dit een uniek evenement voor familie of bedrijf. De opbrengsten zijn ten bate van de instandhouding van het hofje De Armen de Poth.

En verder?

Wat dacht u van een eigen kamerconcert in de Rochuskapel? Of uw tentoonstelling van artistieke producten van uw naasten in de hoftuin? Of uw workshop, vergadering of lezing in de Celzusterenkamer?

De gebruikelijke beeld- en geluidapparatuur is aanwezig.