Het hofje bezoeken

Het hofje is vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang met inachtneming van de privacy van de bewoners.

Kom ook eens kijken, maar wees voorzichtig.

U bent hier te gast en geniet vooral van deze oase van rust. In deze coronatijden natuurlijk dat vooral ouderen wonen. Dus wees voorzichtig, houdt afstand en loop niet langs de woningen. Er is een goede rondleiding op uw smartphone te downloaden via een QR-code die op enkele plaatsen als stoeptegel wordt geplaatst.

De huidige 48 huisjes worden allemaal bewoond minus één die dienst doet als 'toonhuisje' en schaftruimte. Het carré van woningen staat rondom de kostuum en het Hoofdgebouw met de Celzusterenkamer, Bakkerij, Uitdeelkamer, Regenkamer en de woning van de Binnenvader. Er is een AED aanwezig en binnenvader/beheerder Jaap Bodd kan u helpen als er iets heel bijzonders is.

Digitaal rondkijken

Natuurlijk, alleen bij een werkelijk bezoek proeft u de speciale sfeer in dit historische en toch eigentijdse rijksmonument. Maar ook vanuit uw stoel kunt u al een aardige indruk krijgen en informatie tot u nemen. U bladert door deze website en laat de korte filmtrailer van vier minuten op u inwerken. Klik hier. Bij een georganiseerd bezoek krijgt u de hele film van twaalf minuten te zien. Ook in het Engels als u dat wilt. Net als elke individuele bezoeker die ter plaatse de gratis izi.TRAVEL app wil downloaden, kunt u dezelfde gesproken wandeling in tien grote stappen meemaken. Klik hier.

Rondleidingen

Als u meer wilt weten en ook onderdelen van het complex van binnen wilt zien, raden wij u aan contact op te nemen met een van de twee gidsorganisaties met wie hierover afspraken zijn gemaakt en door ons op de hoogte worden gehouden van nieuwe ontwikkelingen in het hofje. Met een gids komt u ook in de Rochuskapel, het Toonhuisje en geniet u van koffie of thee in de Celzusterenkamer, het oudste deel van het Hoofdgebouw. Klik hier voor Gilde Amersfoort. Klik hier voor Amersfoortse Gidsen

Evenementen

De tuin en de gebouwen van het hofje worden soms ook gebruikt voor speciale gelegenheden.In de media en onze website vindt u aankondigingen van bijvoorbeeld een expositie, een concert of een uitvoering van het International Street Festival Spoffin. Bij de jaarlijkse Open Monumentendag in september wordt het hofje druk bezocht. Vooral de muziekuitvoeringen in de Rochuskapel trekken veel bezoekers die dan ook een kijkje in de gebouwen kunnen nemen. Sinds de historische broodoven is hersteld kan die ook worden gebruikt voor uiteenlopende bijeenkomsten. Onder begeleiding kunnen creatieve sessies broodbakken worden gepland, bijvoorbeeld in combinatie met uw workshop of diner. Inhakend op de sociale historie van De Armen de Poth kunnen ook bijeenkomsten worden gepland waarbij tijdens het bereiden van brood een serieus gespreksthema centraal staat.Uiteenlopende kunstenaars en gespreksleiders zijn beschikbaar als moderator.