Zaterdag 14 september is het hofje opnieuw het monumentale decor voor het ambacht van traditioneel broodbakken. Hofbakker Sjouke Boersma verzorgt die dag zijn unieke Pothbrood en demonstreert in de oude Bakkerij van De Armen de Poth wat de gerestaureerde oven kan. Met hulp van enkele bewoners wordt het jaarlijkse Pothbrood gebakken en verkocht ten bate van de instandhouding van de oven. Ook koekjes ‘van eigen deeg’ worden die dag ter plaatse gebakken en verkocht.

Dit jaar zijn ook de sfeervolle Poth-verjaarskalender – getekend door Inge Vos – en het prachtige boekje over de liefdadigheidsinstelling te koop. In de Rochuskapel wisselen muziekgezelschappen elkaar af in het kader van de Dag van de Amateurkunst. In de Celzusterenkamer wordt een film vertoond en in het toonhuisje laten bewoners van het hofje u kennismaken met het interieur van een woning, ingericht in (groot)moeders stijl.

U bent die dag van harte welkom en weet dat het brood wordt verkocht vanaf 10.00 en enkele uren later zal zijn uitverkocht!