Maandag 6 februari heeft wethouder G. Boeve een werkbezoek aan “De Armen de Poth” gebracht. Doel was om kennis te nemen van het standpunt van het College van Regenten en van de Bewonerscommissie over de mogelijke opvang van dak-en thuislozen in het gebouw van “Scholen in de Kunst” aan de Coninckstraat 58, tegenover het hofje. Na een nuttige, informatieve gedachtenwisseling en een korte rondleiding heeft ook de Bewonerscommissie met wethouder Boeve gesproken.

De volgende dag heeft het College in een brief nog eens de argumenten voor onze zorgen samengevat. Samen met de door de Bewonerscommissie verzamelde handtekeningen van de bewoners¬†is de brief nu in het bezit van de gemeente. In de brief wordt benadrukt dat “De Armen de Poth” al eeuwenlang een vergelijkbare zorg als nu de Gemeente heeft voor het welzijn van minderbedeelde en bejaarde Amersfoorters.

Echter, de mogelijke keuze voor de dag- en/of nachtopvang van (verslaafde?) dak- en thuislozen pal naast ons hofje achten wij onverantwoord vanwege de onvermijdelijke overlast en onrust voor de bewoners en bezoekers. Ook de uitstraling en de exploitatie van het hofje lopen daarmee gevaar.

Vanzelfsprekend wil het College van Regenten in het verdere traject constructief meedenken met de problematiek zoals die door de gemeente moet worden opgelost.