Elk jaar vervult ons hofje een prominente rol bij de Open Monumentendag

Zaterdag 8 september verwachtten wij weer honderden bezoekers. Bewoners en regenten leiden u graag binnen en buiten rond en vertellen verhalen van vroeger en nu. In de Rochuskapel treden achtereenvolgens amateurmuziekgezelschappen op en u in de Pothtuin kunt u tot rust komen. En ook twee exposities bewonderen: “Rockstars”, negen beelden van drie Ploegkunstenaars en negen actuele foto’s van het hofje in het kader van “033 Fotostad”.

Sjouke Boersma en Jaap Bodd
foto Herma Klein Kranenberg

Bijzonder is dat dit jaar voor de derde maal  “onze” topbakker Sjouke Boersma vrijwillig 300 originele Pothbroden bakt die uitsluitend diezelfde dag in het hofje worden verkocht. Met de opbrengst steunt u de instandhouding en het sociaal gebruik van de herstelde historische broodoven in de eeuwenoude Bakkerij van De Armen de Poth. Wees er tijdig bij: de ervaring leert dat rond het middag uit alles is verkocht en u weer een jaar moet wachten op uw volgende Pothbrood.

Hans Spitsbaard
foto Emma Pijnenburg

Heel bijzonder is dat wij die ochtend Hans Spitsbaard als “special guest” mogen verwelkomen. Hans was vorig jaar de winnaar van het TV-programma “Heel Holland bakt”. Deze enthousiaste jonge BN’er ging in op ons voorstel om samen met Sjouke zijn broodbakkunsten te beproeven in onze bijzondere – met takkenbossen gestookte – broodoven. De oven die tot 1961 onder de handen van de toenmalige Binnenvaders, wekelijks brood voor de Amersfoortse armen produceerde. En wie weet hebben Sjouke en Hans, geholpen door bewoner/stokers Everard Geurtsen en Cor Hoogland die ochtend samen nog meer ovenheerlijke verrassingen in petto!

Bewoners verkopen Pothbrood 2017
Foto Hans Niezen

U kunt natuurlijk dan ook met eigen ogen zien of u gebruik wilt maken van de intieme historische Kapel, sfeervolle Celzusterenkamer of actieve Bakkerij voor u eigen festiviiteit, hetzij privé of zakelijk. Met uw donatie voor het gebruik van deze monumentale ruimten en de gastheerrol van Binnenvader Jaap Bodd,helpt u onze liefdadigheidsinstelling op buitengewone wijze.

Kortom: kom zaterdag 8 september vanaf 10.00  kijken, luisteren, proeven en genieten van weer een speciale dag in De Armen de Poth. 

Rochus Kapel tijdens Open Monumentendag 2017
foto Herma Klein Kranenberg