Willem Wernsen is een wereldvermaard fotograaf die zich concentreert op straatfotografie: het portretteren van gewone mensen die onbevangen bezig zijn in hun eigen omgeving. Het leverde prachtfoto’s en schitterende fotoboeken op. Zie http://www.willemwernsen.com.

Dankzij Herma Klein Kranenberg hebben Willem Wernsen en De Armen de Poth elkaar gevonden. Sinds de eerste ontmoeting een jaar geleden – toen de Rochuskapel werd heropend -, is Willem gegrepen door de sfeer van het hofje. In een rustig tempo voert hij gesprekken met die bewoners die willen meewerken aan portretten – in beeld, soms ook in geluid. Hij speelt in op de persoonlijke omstandigheden van elke bewoner: sommigen willen vooral rust, anderen zoeken elkaar op en organiseren van alles.

Zie en hoor enkele voorbeelden uit de serie: opname mw Schipper, mw Geurtsen en opname hr Denie

ADP2016014A

U kunt de resultaten met eigen ogen zien tijdens de expositie van 16 september tot 18 november (van 09.00 tot zonsondergang) ‘Hofleven: wonen in De Poth’ in de tuinen van De Armen de Poth in het kader van 033Fotostad Amersfoort 2016.  In de brochure daarvan staat de volgende treffende omschrijving:

 

Een inkijkje in het unieke, eeuwenoude hofje De Armen de Poth, vol van historie en verhalen. Dwaal door de sfeervolle tuintjes. Ontdek portretten van gewone en tegelijkertijd bijzondere bewoners van deze historische plek. Ontmoet de mensen van het hofje via tijdloze zwart/wit portretten en treffende citaten.

ADP201501

Het project krijgt inmiddels ook internationale belangstelling. Het Engelstalige vooraanstaande kunstmagazine Visions Libres – dat wereldwijd wordt gedownload -, zal in  september een artikel aan het project en de expositie in de tuinen van De Armen de Poth wijden.