Taart met foto: Jaap tekent het contract in 2012

Taart met foto: Jaap tekent het contract in 2012                    foto Hans Niezen

 

Dit jaar vond de jaarlijkse Paasviering met de bewoners en (oud)regenten plaats op 8 april. In de Celzusterenkamer was nauwelijks nog een stoel beschikbaar. Voorzitter 2017 Frank Tielens stond stil bij het thema Brood dat in de historie van De Poth zo´n duurzame betekenis heeft. Eeuwenlang werd hier in de Bakkerij van de Broederschap, later Stichting, het brood gebakken dat wekelijks werd uitgedeeld aan de Amersfoortse armen. Met de onlangs herstelde broodoven kunnen we nieuwe wegen inslaan met varianten op de Zeven Werken van Barmhartigheid, ooit het morele kompas van deze instelling.

Een "evenbeeld" van de Binnenvader. Links de maker Diederick van den Wall Bake

Een “evenbeeld” van de Binnenvader. Links de maker Diederick van den Wall Bake                foto Hans Niezen

Voor  Jaap Bodd kwam het als een volkomen verrassing dat zijn eerste lustrum als binnenvader van De Poth daarbij niet ongemerkt passeerde. Onder applaus kreeg hij een prachtige taart met een foto van het moment waarop hij zijn arbeidscontract tekende in 2012.  En een beeldje van De Binnenvader als Alleskunner, gesymboliseerd door de figuur van Koperen Ko. Bewoners en regenten waren eensgezind met deze blijken van waardering voor de wijze waarop Jaap de veelzijdige en veeleisende functie vervult. En hopelijk nog lang blijft vervullen.

Jaap en Patty, 5 jaar verbonden aan De Poth

Jaap en Patty, 5 jaar verbonden aan De Poth        foto Hans Niezen