Buitenexpositie Rockstars in de Pothtuin

16-07-2018 in Actueel nieuws

Een traditie vraagt om regelmatige toetsing. Zo ook het goede gebruik van de stichting De Armen de Poth om gastheer te zijn voor uiteenlopende exposities. Ditmaal zijn onze overburen, kunstenaars van Galerie De Ploegh, onze gast in onze hoftuinoase.

Vanaf de opening op 6 juli tot en met 30 november exposeren 3 hedendaagse steenbeeldhouwers hun gehouwen of samengestelde beelden. De namen van deze “rockstars” zijn: Eddy Gheress, Rob Schreefel en Niek WittebroodHun getoonde werk geeft een goede indruk hoe de traditie van het werken met steen tot individuele prestaties leiden door hun individuele kwaliteiten en opvattingen over de toekomst.


Op vrijdag 6 juli kwam een eind aan de voorbereidingen en het plaatsen van de beelden. Een select en enthousiast publiek, waaronder bewoners en (oud)regenten van het hofje, luisterde aandachtig naar de openingswoorden van Joyce de la Croix, museummarketeer Amersfoort in C. Daarna volgde spectaculaire act voorbereid door Rob Schreefel. Daarbij mochten beurtelings aanwezigen hun splijtkracht tonen totdat de steen zich gewonnen gaf. Zie de foto’s.

Net als het hofje De Armen de Poth is de expositie in de tuin – met uitzondering van zondag – alle dagen gratis te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang.

Foto´s Hans Niezen