Op 1 juni en 1 juli worden twee nieuwe bewoners verwelkomd om hun hofjeswoning betrekken. Zij komen te wonen in het rijtje woningen met de ingang aan de Pothstraat. Zoals gebruikelijk zijn ook deze huisjes van binnen grondig opgeknapt na het vertrek of overlijden van de vorige bewoners. Zo is er meer vrije ruimte door het verwijderen van het rookkanaal boven en beneden, zijn alle plafonds en wanden hersteld of vernieuwd en leidingen ingefreesd. Het dak is geìsoleerd en de gashaard beneden vervangen door een moderne CV installatie. De badkamer, keuken en twee toiletten zijn compleet vernieuwd volgens de eisen van deze tijd. De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het binnen schilderen en stofferen.
De uitvoering is altijd maatwerk: de leeftijd varieert tussen 110 en 130 jaar en ook de ligging en bouwwijze van de 48 woningen verschillen onderling. De Stichting kan deze aanpassingen met eigen middelen betalen, geholpen door historische giften en donaties van bedrijven en particulieren die tegenwoordig ruimten kunnen gebruiken in het middeleeuwse Hoofdgebouw of de Rochuskapel uit 1500.