Nieuwe vestibule. Erboven op proef een van de 19e eeuwse regentendoeken

Nieuwe vestibule. Erboven op proef een van de 19e eeuwse regentendoeken

De Rochuskapel heeft niet alleen qua casco een bouwkundige facelift ondergaan, ook het interieur is grondig onder handen genomen. Het stucwerk is gerepareerd en opnieuw geschilderd en de koperen kronen  zijn  gerestaureerd. Voor een beter comfort zijn de plafondkachels vervangen door vloerverwarming, zo nodig aan te vullen door convectoren in het podium.

IMG-20150319-WA0005 (800x450)Het meest in het oog springend is de installatie van een houten vestibule. Met een garderobe, pantry en berging van de CV-ketel bevordert dit nieuwe meubel ook een goede tochtwering. Door het podium wat in te korten kon het aantal zitplaatsen gelijk worden gehouden. Hiermee is de kapel nog beter geschikt voor uiteenlopend multifunctioneel gebruik. Kort na de informele heropening zijn al weer huwelijken gesloten, lezingen gehouden en muziekstukken uitgevoerd.  Passend als eigentijds intiem gebruik van deze gastvrije eeuwenoude kapel.