Het hofje “De Armen de Poth” mag zich verheugen in een groot aantal bezoekers. De aantallen variëren per dag van enkelen tot meer dan 500 op de Open Monumentendag.

Dat is verheugend, want ons bijzondere rijksmonument met zijn lange geschiedenis en huidige sociale en culturele functie verdient veel aandacht.

 

Veel bezoekers komen binnen door het hek aan de Pothstraat. Daar treffen zij naast de Sint Rochuskapel twee bronzen maquettes aan, geplaatst op een betonnen sokkel met informatie over de geschiedenis van De Poth.

Ook komen veel belangstellenden het hofje binnen via het kleine hek aan de Coninckstraat, tussen de huisnummers 65 en 69 (dat dit najaar als museumhuisje zal zijn te bezichtigen). Daarom is daar een extra informatiebord geplaatst. Afgebeeld is de plattegrond van het hofje met aan weerszijden een toelichtende tekst. In het Nederlands en in het Engels, want Amersfoort ontvangst immers steeds meer buitenlandse gasten.

Het bord is ontworpen door Peter van Zelst van Van Zelst Reclame-Adviesbureau in Amersfoort. Hij was eerder de vormgever van de toelichtende teksten in de Kapel en in het Hoofdgebouw. Bob van Delft van Pixsells Studio heeft de illustratie op het bord en de opmaak verzorgd. Ten slotte is door Edward Ebbers van GT Reclame het bord bedrukt en in een buisframe geplaatst.

De binnenvader heeft het bord laten plaatsen op een hoogte die voor groot en klein en zowel voor wandelaars als rolstoelers geschikt is, zonder dat het uitzicht op het fraaie hofje wordt belemmerd.