Het hofje heeft  tal van inspirerende buren. Sommigen hebben we al leren kennen, bijvoorbeeld Vera Huppelschoten vanwege haar kookhobby. Al meer dan 25 keer trakteert ze bewoners van het hofje op een smakelijke en gezellige maaltijd onder de titel Schuif ‘ns aan.

Iemand anders die onlangs kwam kennis maken is Wilco Kruyswijk. Naast zijn werk bij Movisie, een gerenommeerd kennisinstituut voor de aanpak van sociale vraagstukken, heeft hijzelf een passie voor Geluk. De Armen de Poth verkent momenteel de raakvlakken van zijn werk en onze eeuwenoude missie. Maar nu al willen we aandacht vragen voor zijn bijzondere Gelukwijzerpad.

Met het Gelukkigerwijspad wordt de oude pelgrimstraditie van Amersfoort weer nieuw leven in geblazen. Het is een afwisselende route van 125 kilometer in Midden Nederland. Wilco zegt hierover: “Hervind jouw eigen ritme en omarm de eenvoud. Ga ontmoetingen aan met mensen onderweg en schenk hen jouw vertrouwen. Doe ook wat vrijwilligerswerk en laat zo stap voor stap de wereld mooier achter dan dat je hem aantrof. Dit zijn de kernwaarden van deze hedendaagse pelgrimstocht. Onderweg tref je ZwerfGeluk, mooie plekken die net een beetje buiten de route liggen.” De Armen de Poth is zo’n plek waar het Gelukkgerwijspad langs komt en waar een wederzijdse verbinding mogelijk wordt ervaren. Hoe dit praktische gestalte krijgt, zal in de komende jaren blijken.

Meer informatie over het Gelukkigerwijspad: www.gelukkigerwijspad.nl  en op facebook: www.facebook.com/Gelukkigerwijspad/ Of mail naar pelgrim@gelukkigerwijspad.nl