Met een stijging van het aantal bezoekers en gebruikers van de Pothruimten, groeide de behoefte aan een nieuwe, krachtige documentaire. Met medewerking van professionals als Olaf Koelewijn (concept, regie), Saskia van den Berg (research, scenario) en Marion Jager (voice over) kwam deze zomer een prachtige film tot stand. Niet alleen de rijke historie komt aan bod, ook de wijze waarop de stichting De Armen de Poth nu functioneert wordt belicht.

Het is niet de eerste keer dat de stichting in (film)beeld komt. In 1985 werd een eerste overzichtfilm gemaakt over de historie van het hofje. Twintig jaar later koos het gezelschap “De Eemfilmers” voor een aardige, wel wat lange, semi-speelfilm.

Bij diverse gelegenheden is de 14 minuten durend overzicht van verleden en heden met applaus beoordeeld. Met veel dank aan Jamie Quinn is ook een Engelstalige versie beschikbaar gekomen.

Hierbij de trailer van 4 minuten