Zaterdag 16 december was de Celzusterenkamer tot de laatste stoel en vensterbank bezet voor de traditionele brooduitdeling met Kerstmis. Bewoners en regenten werden na de welkomstwoorden van de nieuwe voorzitter getrakteerd op een opgewekt optreden van het koor ‘De Hofdames’ dat wekelijks repeteert in de Rochuskapel.

De kerstsfeer werd onderstreept door een stemmig versierde boom en het gebruikelijke kerstbrood na afloop. Het middelpunt vormde het indrukwekkende en prachtig geïllustreerde betoog van oud-regent drs. F.A. Fokkema.

Hij belichte de historie en symbolen van het kerstfeest vanuit verschillende invalshoeken. Niet alleen de joods-christelijke feiten en geschiedschrijvingen werden tegen het licht gehouden en vergeleken. Ook gedocumenteerde verwijzingen in diverse religies, het midwinterfeest en de verwantschap tussen Sinterklaas en de kerstman kwamen voorbij in een verrassende, vaak ook geestig getoonzette caleidoscoop.

Na afloop wensten alle aanwezigen elkaar een gezegend en gelukkig kerstfeest toe en een mooie start van het nieuwe jaar.

Ook vanuit het perspectief van Aletta Tol, een van de bewoners, die enkele dagen tevoren vanuit haar woning bijgaande prijsfoto van het hofje in sneeuwtooi maakte.

Na deze Kerstuitdeling was er maandag 18 december opnieuw een feestelijke gelegenheid voor de bewoners: het Amersfoortse kamerkoor Chantatouille bood een kerstprogramma aan in de Rochuskapel. Het koor repeteert wekelijks in de kapel die qua sfeer en akoestiek moeilijk is te evenaren. Het geboden programma met afwisselend koorzang, samenzang, gedichten en een kerstverhaal werd passend afgesloten met een gezellig hapje en drankje. Veel dank Chantatouille!

Gelukkig Kerstfeest en een gezond 2018!

foto mevrouw A.H. Tol