Op 23 december was in de Celzusterenkamer weer de jaarlijkse Kerstbijeenkomst voor bewoners en regenten voorafgaande aan de traditionele Brooduitdeling. Voor het eerst was daar ook regent Barend Jan Schrieken in zijn nieuwe functie van Voorzitter van het College.

Barend Jan mocht bij deze gelegenheid de Poth penning uitreiken namens de Stichting. Deze keer was die voor topbakker Sjouke Boersma en zijn vrouw Jeannette. Twintig jaar zorgde Sjouke voor de broden bij de uitdelingen op Kerstmis, Pasen en de Stichtingsdag.

Ook op menig Open Monumentendag was Sjouke er bij om onze historische broodoven op te stoken en er allerlei heerlijk brood in te bakken. Niet zelden deed hij dat met weinig winst en dat laat maar weer zien hoe warm zijn hart klopt voor zijn bakkersvak.

Met ons lange applaus wensten wij Sjouke en Jeannette alle goeds toe en veel geluk in hun nieuwe -want bakkerloze- leven…

Daarna hield oud-regent Focco Fokkema een gedegen en boeiende lezing over allerlei aspecten van het kerstverhaal en de mensen en de dingen daarin.

Hoe zat dat nou precies met die herders en die wijzen en wat was nou eigenlijk precies die ster die zij zagen toen zij ter Bethlehem kwamen? Focco nam ons mee in een lange historische reis langs wetenschap, cultuur en tradities.

In de Brooduitdeelkamer lagen intussen de kerstbroden al te popelen om meegenomen te worden, traditioneel uitgedeeld door Binnenvader en Binnenmoeder Jaap en Patty.

De bewoners en regenten van De Armen de Poth wensen u mooie feestdagen toe en alle goeds voor 2024.

Tekst en foto’s: Gert Ryokan Bremer