Wat is de Blauwe Paraplu? En wat gebeurde er op 20 mei?

De Blauwe Paraplu is een co√∂peratie van personen die een bijstanduitkering ontvangen en allemaal een eigen onderneming hebben of willen starten. Via een regeling met de gemeente is ondernemen onder de Blauwe Paraplu  met behoud van uitkering mogelijk. De leden werken niet alleen zelfstandig maar ook regelmatig samen.

De Armen de Poth is niet alleen een hofje maar als eeuwenoude liefdadigheidsinstelling ook trouw aan de andere Werken van Barmhartigheid. Op de Matchbeurs vonden wij elkaar en werden afspraak gemaakt voor een teambuilding activiteit in De Poth, waarbij het samen broodbakken in de historische Poth oven de katalysator vormde.

Op 20 mei was het zover: kunstenaar-bakker Peik Suyling, stoker Peter Schmidt en binnenvader Jaap Bodd verzorgden een integraal programma met als sluitstuk een lunch met eigen gebakken brood en een nazit onder eigen regie van de leiding van de Blauwe Paraplu. Het was weer een belevenis die ons allen goed paste.