Maandag 15 oktober was de historische broodoven van De Armen de Poth het middelpunt van een bijzondere groepsactiviteit. Tien jongeren en twee begeleiders van sHeerenloo waren te gast nadat het contact was gelegd tijdens de recente Matchbeurs. De groep kwetsbare jongens en meisjes (15-18 jaar) werd rondgeleid door het hofje, zag een woning van binnen en was onder de indruk van de lange geschiedenis van onze liefdadigheidsinstelling.

Daarna was het werken geblazen: onder leiding van twee bakkers werden allerhande vrije broodvormen gemaakt en in de opgestookte oven gebakken. Terwijl het brood in de oven werd gebakken werd in de groep het thema “Hoe leef , beweeg en eet je gezond?” op een levendige manier aan de orde gesteld. Inmiddels was de tafel gedekt, de soep warm en het broodbeleg uitgestald. Iedereen ontfermde zich over zijn of haar eigengemaakte geurende bruine baksels en de rest ging in “doggie bags” mee naar huis.

Voordat afscheid werd genomen van de gastheren Jaap, Peik, Peter en Diederick kwam het onvermijdelijke onderwerp “tegenprestatie” aan de orde; het was immers een match met gesloten beurzen. Duidelijk werd dat de groep het beste in eigen woorden alom zou vertellen wat voor bijzondere dag in een bijzondere omgeving men had beleefd.

Op de vraag: “Wat wil je anderen hierover vertellen?” kwam iedereen met een persoonlijke ervaring. Bijvoorbeeld: Wat een mooi hofje met eigen huisjes en tuintjes. Goed dat mensen hier voor elkaar zorgen. Goed dat we niet alleen konden kijken maar ook het verhaal erachter kregen. Wat een spannende levende geschiedenis. Het zelf broodbakken en daarna opeten was top. Ik was nieuwsgierig en weet nu veel meer. Fijn dat we een kijkje achter de schermen mochten nemen.

Met deze dag en de inzet van de broodoven kreeg het oude credo van De Armen de Poth “Zeven Werken van Barmhartigheid” nieuwe glans.