Voor het vijfde jaar organiseert Esther de Kort (ImprEssie) samen met De Armen de Poth enkele verassende muzikale avonden in de prachtige Rochuskapel. Zo ook op 29 januari toen een ingevlogen vleugel onder de handen van twee jonge pianisten/componisten de aanwezigen betoverde in de vrijwel uitverkochte kapel.

Amersfoorts muzikale duizendpoot Afke Wijma vertolkte enkele composities o.a. van Chopin en Fauré. Extra applaus kreeg ze voor een eigen compositie waarmee ze ook een ode bracht aan het Herman van Veen Arts Center in Soest.

Nog zo’n universeel pianist/componist bleek Bouwe Bruins. Hij schitterde met eigen composities waaronder “Nog nooit zo geweest” geschreven na de geboorte van zijn zoontje. Het is te beluisteren op YouTube.

Bouwe Bruins

De beide optredens werden warm geïntroduceerd en aaneen gezongen door initiatiefneemster Esther de Kort. Samen met de componist Bouwe en een schuchtere zaal zong zij haar pelgrimslied dat zij vorig jaar schreef ter gelegenheid van een muzikale pelgrimstocht langs de Rochuskapel, de Mannenzaal en de Aegtenkapel.

Na afloop bleven de enthousiaste bezoekers nog lang gezellig in de Celzusterenkamer, samen met de artiesten en betrokken vrijwilligers en sponsors (o.a. foto en video, catering). Opnieuw was het verrassend te beleven wat De Armen de Poth kan bijdragen aan het culturele netwerk in onze stad.

v.r.n.l. Afke Wijma, Esther de Kort, Bouwe Bruins, Sint Rochus