Op 8 juni van het jaar 1447 werd een indrukwekkende oorkonde ondertekend en gezegeld die wij nu Fundatiebrief noemen. Die Fundatiebrief somt de afspraken op die onze voorgangers, de Broeders van de Heilige Geest, maakten met het stadsbestuur van Amersfoort over onze rechten en plichten als liefdadigheidsinstelling.

FullSizeRender (00C)

 

Die Stichtingsdag, onze 569e verjaardag, werd dit jaar gevierd op zaterdag 11 juni 2016. Bij die gelegenheid sprak oud-regent de heer Focco Fokkema over zijn recente archiefonderzoek. Met vaak geestige voorbeelden en prachtige afbeeldingen concentreerde hij zich op het onderwerp ‘Bewoners van De Armen de Poth in de laatste twee eeuwen’.

FullSizeRender (00F)

De Celzusterenkamer was afgeladen en de aanwezigen gingen na de bijeenkomst naar huis met nieuwe inzichten over oude gebeurtenissen. En met het traditionele rozijnenbrood, een doosje bonbons en een mooie attentie van onze aannemer Legemaat en Van Elst.FullSizeRender (003)