Rochuskapel in de bloemen. Zondag 11 oktober zond SBS6 de opnamen uit van een van de laatste stappen van het TV-programma ‘De beste bloemstylist van Nederland’.  Voor die opnamen op 11 juli jl. had Talpa de intieme St Rochuskapel als expositieruimte gekozen. En als opdracht aan de zes finalisten om in twee teams uiteenlopende bloemstukken te maken ter gelegenheid van de heropening van de kapel. Met assistentie van binnenvader Jaap Bodd werd de hele dag in de hofjestuin van De Armen de Poth door de deelnemers hard gewerkt om op tijd de opdracht af te ronden.

Sint Rochus in de bloemen

Sint Rochus in de bloemen

Ten slotte nodigde presentator Kees Tol de bewoners van het hofje uit om als jury op te treden, onder de alom aanwezige ogen van vier camerateams. De uitslag werd geheim gehouden en de bijzondere dag werd afgesloten met een dronk op de onlangs gerestaureerde en nu feestelijk versierde kapel. De binnenvader toastte op alle komende paren die hun huwelijk(sjubileum) in de gastvrije romantische omgeving willen komen vieren. Zij zijn van harte welkom!

De kapel als waardig decor

De kapel als waardig decor