Trots als een...haan

Trots als een…haan

Haan, kruis en bol compleet

Haan, kruis en bol compleet

 

 

 

 

 

 

Na een grondige opknapbeurt heeft de vergulde torenhaan zijn hoge plaats weer ingenomen. Ter bekroning van het met nieuwe leien bedekte klokkentorentje, is het waakzame dier op 13 oktober door voorzitter Pim Verwers teruggeplaatst. De schare belangstellenden ontdekten dat ook het kruis was gerestaureerd en nu weer haaks op de lengteas van de Sint Rochuskapel staat. Er was champagne van Binnenvader Jaap Bodd voor de mensen van het architectenbureau Van Hoogevest, aannemer Legemaat en Van Elst en het college van regenten van De Armen de Poth (waaronder een opa in functie).

Een kijkje in de kapel toont de verplaatste trap naar het podium en de geïsoleerde vloer waarop de vloerverwarming en de oude plavuizen worden aangebracht.

opdrachtgever, architect en aannemer

opdrachtgever, architect en aannemer