Een historisch tintje zat er 5 mei wel degelijk aan: het uitdelen van voedsel aan burgers van Amersfoort. Maar dan opgediend in een eigentijdse formule: een gezamenlijk maal in de unieke middeleeuwse Celzusterenkamer. Voor een luttel bedrag kregen de bijna 30 bewoners en vrienden van het hofje De Armen de Poth een exotisch driegangenmenu voorgeschoteld. Alles in Griekse stijl: olijven, salade, tzatziki, moussaka, baklava, gecompleteerd met een glas ouzo en wijn.

Voor de elfde keer in twee jaar genoten we van de kookhobby van Vera Huppelschoten, buurvrouw van ons hofje. Samen met haar man Bram, binnenvader Jaap Bodd en zijn partner Patty Offringa, zorgde zij voor een bijzonder bevrijdingsmaal zonder weerga. De stemming werd steeds opgewekter, de mooi gedekte tafel steeds rommeliger, de Griekse achtergrondmuziek nauwelijks meer hoorbaar.

En het servies bleef heel. Deze keer…