De traditionele Paasuitdeling vond plaats in de Uitdeelkamer. Daar ontvingen de ruim 40 aanwezigen, onder wie bewoners, regenten en oud-regenten, sommigen vergezeld van hun partner, de proven. Zoals met Pasen gebruikelijk is, bestaan die uit een Paasbrood en een doos eieren. Dit jaar was daaraan toegevoegd een rollade, of zoals een slechthorende toehoorder meende te verstaan: een rollator. Die rollades hadden we te danken aan het aannemersbedrijf Legemaat en Van Elst. Als troost voor de overlast tijdens de vele restauratie- en renovatiewerkzaamheden de afgelopen maanden in De Poth.

Voorafgaand aan de Uitdeling werd in de Celzusterenkamer de bijeenkomst van bewoners en (oud)regenten, ingeleid door de Heer Verwers die voorzitter Van Hoogevest verving. Na het verwelkomen van de heer Hoogland als nieuwe bewoner, werd het eerste deel van de documentaire van SIESTA vertoond over de kuiperij van de familie Meester in de Hellestraat. Die aantrekkelijke film over het ambachtelijk kuipen en vaten maken, werd ingeleid door de maker Huib Schoonhoven.

De goed gevulde zaal genoot vervolgens van het optreden van de “Hofdames”, aangevuld met één Hofheer. Dit enthousiaste bewonerskoor, begeleid door de twee vaste gitaristen Kees en Jeroen, bracht een aantal opgewekte en mooie nummers ten gehore van onder andere Herman van Veen en de Bee Gees.

Bij het afsluiten van de opgewekte bijeenkomst, wederom prima verzorgd door de Binnenvader en zijn partner, wenste iedereen elkaar een vrolijk Pasen.