Vanzelfsprekend sloot zanger Ben Cramer vrijdag 24 april zijn dubbeloptreden in de tuin van “De Armen de Poth” af met zijn evergreenHij was maar een clown”. Eerst een half uur optreden aan de westzijde van het hoofdgebouw, daarna even lang in de boomgaard voor de bewoners van de Binnenpoth.

Iedereen deed mee (foto’s Herma Klein Kranenberg)

De stralende zon, de meedeinende dankbare bewoners in hun deuropening of tuin… alles zat mee. Ben (73) had er kennelijk zin om zijn generatiegenoten op een opgewekt verzetje te trakteren. Zijn artiestenervaring hielp hem om contact te houden met dit publiek dat over een ongemakkelijke 100 m gespreid stond en zat.

Dankzij vooral Esther de Kort, Pothbewoonster en actief met haar eigen impresariaat en – als altijd binnenvader Jaap en zijn Patty -, kwam dit experiment heel goed uit de verf. Binnenkort wordt gekeken of ook een andere artiest voor wat afleiding kan zorgen in deze coronadagen.

Ruim anderhalve meter afstand (Foto Herma Klein Kranenberg)