Vrijdag 2 september werd in de boomgaard van het hofje een bijzonder jubileum gevierd. Voor de 25e keer kregen bewoners  van De Poth voor been luttel bedrag een fijnzinnige meergangenmaaltijd voorgeschoteld onder de titel ‘Schuif eens aan‘. Deze keer opgediend in de met slingers versierde boomgaard van het hofje waar ruim dertig gasten zich aan een gedekte tafel hadden genesteld. Initiatiefneemster en hobbykok Vera Huppelschoten en haar man Bram lieten in drie uur iedereen meedelen in een keur van Italiaanse gerechten met bijpassende wijnen. Tot en met de koffie met limonchello als afsluiter. Binnenvader Jaap Bodd, zijn partner Patty Offringa en enkele bewoners staken ook flink de handen uit de mouwen.

Met de oudste bewoonster (94) aan het hoofd van de vrolijke tafel leek het of Sicilië in Amersfoort was neergedaald. Als dank hadden de bewoners een passend cadeau bij elkaar gesprokkeld: een diner voor twee in het Amersfoortse sterrerestaurant waar Vera en Bram alleen maar van konden dromen. Wat een genot om zulke buren te hebben!

Bram en Vera met de zoveelste gang

Bram en Vera met de zoveelste gang

Geen beter decor dan de boomgaard van het hofje

Geen beter decor dan de boomgaard van het hofje