Onze Eijsbouts klok

Onze Eijsbouts klok

Deze paste net door de deur.

Deze paste net door de deur…

ambacht bij uitstek

Ambacht bij uitstek

Sinds de start van de restauratie op 1 september, wordt er stevig doorgewerkt op, rond en binnen de Sint Rochuskapel. Elke werkdag wordt begonnen met het plannen van de dag bij een kop koffie van binnenvader Jaap Bodd. Dan gaan de leidekkers van Bogaerts en Van Nuland het dak op. Het klokkentorentje is inmiddels met grote zorg hersteld. Binnen is de kapel nauwelijks herkenbaar. De vloer is door Legemaat en Van Elst verwijderd en de trap naar het bordes is 2 meter naar achteren verplaatst. Dezer dagen wordt een begin gemaakt met de aanleg van de vloer- en convectorverwarming.

Herstel is precisiewerk

Herstel is precisiewerk

Buiten is achter de kapel een keermuur aangelegd voor de fundering van de extra fietsenstalling. Onder de toegewijde directie van Van Hoogevest Architecten vorderen alle werkzaamheden volgens plan. Het overwegend prima werkweer is daarbij een gewaardeerde partner.