Speciaal Pothbrood, alleen op Monumentendag vanaf 10.00 uur te koop

Zaterdag 9 september – Open Monumentendag – verkopen bewoners van het hofje De Armen de Poth het speciale Poth brood voor de instandhouding en het gebruik van de eeuwenoude Poth broodoven. Net als vorig jaar wordt alleen op deze dag het Pothbrood volgens een uniek recept gebakken en aangeboden door Bakker Boersma en zijn toeleveranciers. Het is een klassiek desembrood met rozijnen, kaneel, appel en cranberry. Van de 300 broden wordt een deel die ochtend gebakken in de dit jaar herstelde broodoven van De Armen de Poth. U kunt dat meemaken en ook de film zien over de restauratie van de oven. In de Pothbakkerij vertelt kunstenaar Peik Suyling hoe deze historische oven een eigentijdse functie kan vervullen. Uiteraard zijn die dag in de Rochuskapel de geprogrammeerde muziekuitvoeringen te bezoeken, zoals het aandoenlijke kinder-vioolab van Miriam Vieger. net als het interieur van het middeleeuwse Hoofdgebouw en een van de hofjeswoningen. Mocht een deel van het brood dit jaar niet worden verkocht krijgt de Voedselbank het restant aangeboden.

Zover zal het wel niet komen: vorig jaar waren de broden binnen enkele uren verkocht! Dus ook nu: op = op!

Nadere inlichtingen vindt u op de website www.armendepoth.nl

Muziek in de Rochuskapel op 9 september

v.a. 9.00 Openbare repetitie Vioollab Miriam Vieger
12.20     Duze NomShikaShika
12.45     Smartofore
13.10     Rozen en Gladiolen
13.35     Swing Close
14.00     Jammin’