Alles zat mee: prachtig weer, veel belangstelling, mooie muziek, twee topbakkers, uniek Pothbrood.

We noteerden zaterdag 8 september zo´n 700 bezoekers uit het hele land die waren afgekomen op een van de attracties.

Dat kon zijn het Hofje als rijksmonument en de toelichtingen door film, bewoners en regenten. Of de negen optredens van muziekgezelschappen in de intieme Rochuskapel. Of de demonstraties broodbakken van de ovenbekende bakkers Sjouke en Hans, de laatste als speciale gast. Of de jaarlijkse eenmalige verkoop van door Sjouke speciaal gebakken Pothbrood.

Voor de instandhouding en het gebruik van de historische broodoven werd daarmee €1680 gescoord. Voor de gasten was ook speciaal appelgebak ter plaatse gemaakt door beide topbakkers. Met appeltjes uit onze eigen boomgaard.

Jammer dat we een vol jaar moeten wachten voor een reprise van deze succesformule.

Intussen kunt u bij De Poth uw eigen broodbaksessie, kamerconcert en feestmaaltijd organiseren. Daarmee steunt u de instandhouding van het Hofje en de sociale en culturele activiteiten van de stichting De Armen de Poth. Bel of mail daartoe even onze binnenvader Jaap Bodd die 28 september terug is van een welverdiende vakantie.

Alle foto´s van Hans Niezen